spinner

Program / Luni- Vineri/ 09:00 – 18:00

CABINET DE AVOCATURĂ & MEDIERE Cobrescu Andreea

EȘTI CITAT ÎN CALITATE DE MARTOR ÎNTR-UN PROCES PENAL? CE TREBUIE SĂȘTII!

În cadrul unui proces penal, martorul beneficiază de dreptul de a nu se autoincrimina. Acest drept permite martorului să refuze să răspundă la întrebări sau să facă declarații care l-ar putea pune într-o lumină nefavorabilă sau care ar putea sugera implicarea sa într-o activitate ilegală.

📌DREPTUL LA TĂCERE

Martorul are dreptul să nu declare fapte sau împrejurări care l-ar putea incrimina. Este obligația organului judiciar să informeze martorul despre acest drept înainte de fiecare audiere.

📌INADMISIBILITATEA PROBELOR OBȚINUTE ILEGAL

Probele obținute cu încălcarea dreptului martorului la tăcere nu pot fi folosite împotriva acestuia în niciun proces penal.

📌PROTECȚIA DECLARAȚIILOR ANTERIOARE

Declarația de martor dată de o persoană care a avut sau a dobândit ulterior calitatea de suspect ori inculpat în aceeași cauză nu poate fi utilizată împotriva sa.  

👉Organele   judiciare   sunt   obligate   să   menționeze   calitatea   procesuală anterioară a persoanei la momentul consemnării declarației.

📞ASISTENȚA JURIDICĂ

Martorul are dreptul să fie însoțit de un avocat la audiere, iar avocatul poate asista la procesul de audiere.

⚠Aceste   reglementări   asigură   protecția   drepturilor   martorului,   prevenind autoincriminarea și garantând corectitudinea procedurilor judiciare.

Vă aflați intr-o situație asemănătoare? Suntem aici sa va ajutam. Contactati-ne!


    Suntem aici pt tine!